facebook_pixel

Utstyr

Publisert den 11. august 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

1 av 3 utsatt for sykkeltyveri

En ny undersøkelse viser at mer enn 1 av 3 nordmenn er blitt frastjålet sykler eller sykkelutstyr.

Årlig stjeles det sykler for flere titalls millioner kroner, og mange blir utsatt for de frekke sykkeltyvenes herjinger.

– Nordmenn får stadig dyrere sykler, og det er blitt mer normalt å eie flere sykler. Samtidig blir sykkeltyvene mer utspekulerte og tar høyere risiko fordi fortjenesten ved videresalg er god og risikoen for å bli tatt er lav, sier daglig leder i Securmark, Jostein Tveide.

En undersøkelse som er utført av analysebyrået InFact på vegne av Securmark, viser at mer enn 1 av 3 nordmenn er blitt frastjålet sykler eller sykkelutstyr. Sykkeleiere i Oslo (47,2 %) blir oftest frastjålet sykler og sykkelutstyr.

– Tallene fra undersøkelsen både overrasker og sjokkerer oss; dette er svært høye tall som viser at sykkeltyverier rammer mange, sier Tveide.

Securmark har i snart 30 år tyverimerket verdigjenstander, primært båter og motorer, både med graveringer, micromerker og synlige advarselsmerker. Nå tas erfaringen og teknologien ut i tyverimerking av sykler og ski.

– Vi samarbeider med politi, tollvesen og grensepoliti i store deler av Europa med å hindre tyverier, samt å sikre og tilbakeføre verdier. Vi vet at systemet vårt fungerer, og ønsker nå å bruke dette til å tyverimerke ski og sykler, sier Tveide.

Til å lede salgsarbeidet har Securmark ansatt Anders Jacobsen. Den tidligere verdensmesteren og hoppukevinneren var selv svært påpasselig med eget utstyr i karrieren.

– For mange er det ikke bare selve verdien som betyr noe, men like mye at de blir frarøvet treningsøkta med kompisene og sykkelturen med familien. Sykkeleiere må fortsatt ta vare på syklene sine med gode låser og andre forholdsregler, men hvis uhellet skulle være ute vil de ha et system som øker sannsynligheten for å få den tilbake, sier Jacobsen.

sykkelmerking002

Den tidligere skihopperen Anders Jacobsen er ansatt for å jobbe med merking av sportsutstyr, blant annet sykler, opplyser Securmark i en pressemelding.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This