Race

Publisert den 8. august 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

– Helt konge

Kristian Blummenfelt tok en soleklar seier i verdenscupen i Montreal, som var den siste testen før OL i Rio.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: ITU og Arild Tveiten

Kristian Blummenfelt vant ITU-sprinten i Montreal med 1 minutt og 14 sekunder. Dermed sikret han seg sin andre seier i verdensscupen.

– Det var deilig å kjenne at kroppen reagerer så bra som den gjorde i dag. Det var den samme feelinga jeg hadde i vår etter høydeoppholdet i Sierra Nevada, forteller Kristian Blummenfelt til 3atlet etter seieren i kanadiske Montreal i natt.

Starten gikk ved midnatt norsk tid, og feltet bestod av 47 av utøvere i herreklassen. Nummer to og tre på resultatlista var henholdsvis Matthew Sharpe fra Canada og Eric Lagerstrom fra USA.

– Jeg fikk en litt slow start på svømminga, men jeg klarte å hente meg bra nok inn igjen, sier Blummfelt.

Blummenfelt kom bakpå i starten i vannet, men kom inn i T1 på en 10. plass, 15 sekunder bak. På syklinga etablerte det seg raskt en tetgruppe på åtte utøvere, hvor Blummenfelt var den toneangivende. Inn i T2 var avstanden til gruppe to økt til ett minutt.

På løp hadde Blummenfelt dagens klart raskeste tid, med 15.04 på den avsluttende fem kilometeren. Nest beste løpetid hadde amerikanske Matthew Mcelroy, med 15.40.

– Sykkel og løp var helt konge! Det føltes som om jeg bare kunne mate på uten å få syre, sier Blummenfelt.

blu montreal003

Blummenfelt løp den avsluttende fem kilometeren på 15.04, som var over et halvt minutt bedre enn nest beste løpetid.

Konkurransen var en siste gjennomkjøring før Rio, som er om mindre enn to uker.

– Det er utklassing, sier sportssjef i Norges Triatlonforbund, Arild Tveiten til 3atlet. Han var mer enn godt fornøyd.

Blummenfelt hadde høyeste ranking i startfeltet og han bar derfor startnummer 1.

– Derfor var det jo på mange måter ventet at han skulle kunne være med og kjempe i teten, og det er helt klart at vi også trodde det. Men det er alltid noe usikkerhet om dagsformen når man kommer ned fra høyden, sier Tveiten.

Blummenfelt har tilbrakt de siste tre ukene i Flagstaff i Arizona, i samarbeid med Olympiatoppen. Opplegget er henimot identisk med det landslaget gjennomførte i våres, da med base i spanske Sierra Nevada. Det førte til seier i verdenscupen på Sardinia og seier i europacupen i Madrid.

– Vi var sikre på at treninga og forberedelsene har vært så gode som mulig. Men det er alltid godt å se at det klaffer. I dag endte det med en soleklar seier. 1 minutt og 14 sekunder i avstand til Matthew Sharpe på andreplass er utklassing, sier Tveiten, som understreker at ingen av verdens aller beste var på plass i dette ITU-løpet.

– Det viktige var uansett å tore å slippe seg løs og jobbe bra, og det gjorde Kristian i dag, sier Tveiten.

– Kroppen til Kristian ga de de signalene vi forventet, og vi fikk de svarene vi håpet på.

For fullstendige resultater fra verdenscupen i Montreal, se her.

blu montreal004

Seieren i Montreal var Blummenfelts andre i verdenscupen. Den første tok han på Sardinia i mai.

blu montreal002

Kristian Blummenfelt og trener Arild Tveiten fikk de svarene de håpet på i Montreal. Fredag reiser Blummenfelt videre fra Canada, i retning Brasil.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This