facebook_pixel

Utstyr

Publisert den 22. juli 2016 | av Jørgen Melau

0

Godt synlig i havgapet

3atlet har testet å svømme med sikkerhetsbøye.

Sikkerhetsbøya ”Safer Swimmer” er en slags pakksekk du henger etter deg når du er ute å svømmer i åpen sjø. Jeg har testet den ved flere anledninger nå i sommer. Og fordelene er flere.

Det viktigste for meg er først og fremst at sikkerhetsbøya gjør at du synes godt når du svømmer utendørs. Triatleter har gjerne svarte våtdrakter, noe som ikke er spesielt enkelt for andre å se. Det er i det hele tatt ikke enkelt å se folk i vannet fra en båt. Eller for folk som holder øye med deg fra land. Jeg har selv vært med på flere leteaksjoner der vi har søkt etter folk på sjøen fra helikopter. Det er svært krevende.

Sikkerhetsbøya er orange og stor, og med denne er du mye lettere å se. Den finnes for øvrig i flere farger, men Kristian hos Supersport fant ut at den rosa ikke var min farge.

En annen bra ting med sikkerhetsbøya, er at du kan ta med deg ting mens du svømmer. For eksempel bilnøkler, mobiltelefon og litt klær. Den har holdt overraskende mye når jeg har testet, og den er helt tett.

Tenk deg å kunne ta en selfie ute på en liten holme i havgapet! I så fall må du huske å tagge bildet #3atlet og #supersport. Eller hva med å svømme en tur, der du har med Nocco og Kvikk Lunsj? Du kan sette deg på et lite skjær i sola og ta en liten rast mens du ser på båtlivet.

Hvordan er den å svømme med? Nå har jeg svømt med sikkerhetsbøyen noen ganger. Den hefter ingenting på svømmingen min. Den ligger rett ved rompa. Du kjenner av og til at den ”kiler” på rompa. Men det er jo som regel bare trivelig. Jeg kjenner ikke noe drag fra bøya.

På en av test-turene jeg hadde med bøya, svømte vi fem stykker sammen. Da fungerte jeg på samme måte som de kinesiske turistguidene med paraply i Frognerparken. De andre svømte etter meg, og de navigerte veldig mye enklere ved å henge på meg og den orange bøya.

Safe swimmer kan du kjøpe på Supersport.no Jeg anbefaler den på det sterkeste!

Noen viktige sikkerhetsregler for svømming utendørs:

  1. Ikke svøm alene. Hvis det er tvingende nødvendig, sørg i alle fall for å ha en som ser etter deg fra land.
  2. Ha på deg en badehette med godt synlige farger. Da blir du lettere å se. Og gjerne en ”Safer Swimmer”
  3. Svøm mest mulig langs land. Da er det mindre sannsynlig med annen båttrafikk, og du kommer deg også lettere til land hvis noe skulle skje.
  4. Bruk våtdrakt. Det er alltid en fare for å bli nedkjølt på lengere svømmeturer i Norge. I varmere land er det annerledes. En våtdrakt holder deg dessuten flytende.
  5. Ta hensyn til kaldt vann. Jeg har vært med å starte et forskningsprosjekt på dette. Les mer om dette på Norseman sine sider. Her kan du lese mange gode tips om å svømme i kaldt vann.

SaferSwimmer2

Sikkerhetsbøya ligger tett på kroppen når du svømmer, men den er ikke i veien. 

Supersport_pose

Bøya kan romme overraskende mye, det være seg nøkler, niste, skift eller mobiltelefon. 


Om forfatteren

Fast tilknyttet 3atlet.no, en svært habil fotograf og involvert i en rekke triatlon-konkurranser. Han er forsker av yrke og er opptatt av utøvernes sikkerhet.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This