facebook_pixel

Race

Publisert den 11. juli 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

Dra til Moss for en svømmetur

Hvorfor ta ferga til Moss, når du kan svømme?

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Mari-Mette Remman og Per A. Bakke

Are Wroldsen fra Grimstad kom lykkelig, men sliten i mål etter drøye fire timer i Oslofjorden.

Før start fikk han imidlertid ikke lang tid til å grue seg. Han meldte seg nemlig på kvelden i forveien, som aller siste deltaker.

– Åh, det er en konkurranse som har fristet meg lenge, men som jeg av ulike årsaker alltid la til sides. Og jeg var i tvil også i år. Det var jo bare noen dager siden Ironman Haugesund, forteller Wroldsen.

Og klokka 07.15 gikk starten, med et ”altfor dårlig treningsgrunnlag”. I hvert fall for 10.000 meter svøm, i følge Wroldsen selv.

– Men for en førstegangs reisende over Oslofjorden, var det heldigvis ypperlig forhold, med lett overskyet vær og havblikk.

Wroldsen hadde på forhånd alliert seg med klubbkamerat Matthew Holland, men amerikaneren gled i fra etter 3-4 kilometer.

– Så da var det meg alene mot Oslofjorden, og det var greit nok det, altså. Jeg valgte et tempo som jeg virkelig koste meg i.

Drøyt halvveis fikk han kontakt med supplybåten, på sydspissen av Jeløya.

– Der fikk jeg servert et ekte gourmet-måltid (les: Fresubin, gel og en kopp vann, red. anm.).

På passeringspunktet var det også cutoff for de saktegående svømmerne.

– Det var mye strøm i fjorden, og etter hvert ble det også en del bølger, så passeringstida var på håret, men det holdt heldigvis.

Da han nærmet seg åtte kilometer, merket Wroldsen at forberedelsene kunne vært bedre.

– Etter hvert var jeg det man trygt kan kalle sliten, og sannelig kom sola også og varmet neoprendrakta godt. Riktig flytestilling er oppskrytt, humrer Wroldsen.

Omsider kunne han skimte fontenen ved målområdet. Og da han satte foten i bunnen på stranda etter 4 timer og 14 minutter, var han nesten to timer bak Knut Ivan Rasmussen som vant. Og med det ble Wroldsen nummer 41 av 43 menn som fullførte.

– Det er det herligste øyeblikket i min ”mossehistorie”; da jeg kom opp av vannet og ble tatt imot som en vinner etter å ha beseiret Oslofjorden. Jeg var ikke reint lite stolt da jeg mottok den finisherskjorta, altså.

ows004

Are Wroldsen fra Grimstad og Matthew Holland krysset begge Oslofjorden for første gang i neopren.

Arrangør Tom Remman var glad for at «overflateforholdene» var meget gode, med fin temperatur, både i vannet og på land.

– Dette er skikkelig openwater, og Norge trenger virkelig flere openwater-konkurranser. Vi skal i hvert fall bidra til å holde liv i denne klassikeren, sier Remman.

Han var godt fornøyd etter den tredje utgaven av konkurransen, selv om rekorden uteble.

– Det så veldig bra ut før start, men Oslofjorden er lumsk, og mange av 65 deltakerne ble revet med av tidevann og strømforhold. Men her er du en vinner bare du stiller opp, sier Remman.

Strekninga ble gjennomført for første gang i 1958 av fem lokale svømmere. Den gangen brukte de 3 timer og 23 minutter. Etter det har rekorden blitt slått en rekke ganger.

Knut Ivan Rasmussen har tidligere svømt på 2 timer og 3 minutter, og han drømmer om å bryte to timers-grensa. Men han måtte gi tapt i år også.

Det ble en tøff kryssing til Jeløya hvor strømforholdene bedret seg. Han vant imidlertid, med tida 2 timer og 17 minutter, foran Michael Edstedt som ble nummer to, seks minutter bak. Nummer tre ble Glenn-Ove Forsland.

Anne Grete Haugan tok seieren blant jentene med 2 timer og 33 minutter, også dette noe etter hennes eget skjema. Maria Edstedt og Eva Lofthus ble nummer to og tre, drøyt tre minutter bak.

Les også om Sandra Lupsic som trosset vannskrekken med å svømme Horten – Moss.

ows007

Pallen feirer hverandre på Sjøbadet etter vel overstått svømmetur fra Horten til Moss. 

ows003

Anne Grete Haugan vant foran Maria Edstedt og Eva Lofthus. 

ows001

43 menn og 17 damer fullførte Horten – Moss anno 2016.


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This