facebook_pixel

Sponset

Publisert den 7. juli 2016 | av Redaksjonen

0

Drikk nok i sommervarmen

Enten du spiller en intens fotballkamp eller sykler rolig langkjøring i sommervarmen, er det nødvendig å opprettholde utholdenheten.

Vann er den største enkeltkomponenten i kroppen og utgjør 45-70 % av kroppsvekten.

– Vann hjelper til med å transportere næringsstoffer og oksygen rundt i kroppen til muskler som arbeider, og det hjelper til med å opprettholde kroppstemperaturen ved svettetap, sier John Heiss i Herbalife.

Alle svetter, men svettetapet varierer fra person til person. Mange som opplever dessuten svetting som ubehagelig. Det er forståelig, ikke minst når svettingen forekommer utenfor idrettsbanen.

– Men svetting hjelper til med å kjøle ned kroppen, og den er derfor veldig viktig. Svetting fjerner den økte varmen som produseres under fysisk aktivitet, forteller Heiss.

Svettetapet er også avhengig av varigheten og intensiteten på treningen, i tillegg til miljømessige forhold og klær.

– Når du svetter, mister kroppen vann. Men også elektrolytter, spesielt natrium og kalium, som er essensielle for hjerte-, nerve- og muskelfunksjoner og for å holde væskenivåene normale, sier Heiss.

– Det har en merkbar virkning å miste så lite som to prosent av kroppsvekten gjennom svetting, sier Heiss.

For en person på 70 kilo er det snakk om 1,4 kilo i væsketap, som nødvendigvis må erstattes.

– Studier viser at idrettsutøvere, som mister to prosent eller mer av kroppsvekten gjennom svetting, kan føre til redusert aerob ytelse og kognitiv/mental ytelse, spesielt i høye temperaturer.

Heiss oppfordrer til å drikke mye, særlig når det er varmt i været.

– Få i deg tilstrekkelig med væske, både før og under trening, sier han.

– Og ikke minst, drikk mye etter treninga. Det forbedrer restitusjonen betydelig.

Heiss er ansvarlig for å utvikle de fleste produktene i Herbalife, deriblant CR7 Drive som er utviklet i samarbeid med Cristiano Ronaldo. Han påpeker at det er viktig å velge å viktig riktig drikke. Og ja, det er helt i orden å drikke vann.

– Når intensiteten er lav eller moderat, og treningsøkta varer i mindre enn én time, er vann et bra valg når du rehydrerer, sier Heiss.

– Fordelen med smakstilsatte drikker er først og fremst at de smaker godt og at derfor oppmuntrer deg til større væskeinntak. Men da er det viktig å velge en smakstilsatt, kalorifri drikk, sier han.

Blir øktene mer krevende, er det imidlertid påkrevd å tilføre kroppen mer enn bare vann.

– Øker du intensiteten og lengden på økta, er svettetapet større og da reduseres kroppens drivstofflagre. Da bør du ha en sportsdrikk som inneholder karbohydrater og som vil hjelpe deg med å erstatte elektrolytter, sier Heiss.

CR7 Drive har, på lik linje med alle Herbalife24®-produktene, blitt testet for forbudte stoffer av Informed-Sport.

heiss

Director Product Marketing John Heiss er ansvarlig for å utvikle de fleste produktene i Herbalife24-serien, deriblant CR7 Drive som er utviklet i samarbeid med Cristiano Ronaldo (øverste bilde). 


Om forfatterenKommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This