facebook_pixel

Utstyr

Publisert den 6. juli 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

Verdenspremiere på blå løper

I Arendal kommer nye svømmebasseng vannveien. I hvert fall når det er snakk om verdenspremiere. 

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Rune Hvass

Det flytende bassenget er bygget i kompositt, og det presenteres av havnesjefen som en verdenspremiere. Nå er det endelig på plass, etter mange års planlegging, i følge Agderposten. I løpet av uka fylles bassenget med vann, og veldig snart er det klart for badegjestene.

– Vi bruker tre dager til fylling og klargjøring, hvis alt går etter planen. Men dette er et unikt prosjekt, det første i verden, så vi har sikkert noen utfordringer foran også. Uansett er badevakter og havnevertene kurset og klare, så om et par, tre dager er vi klare for badegjester, sier havnesjef Rune Hvass.

Bassenget rommer 325.000 liter og skal holde 26 grader.

– Hele den nye gjestehavna er bygd på teknologi fra leverandørene til lystbåt- og offshorebransjen lokalt, som er videreutviklet for å passe til bruk i et modulsystem, ifølge designer Karl Marius Norschau.

– Vi er i konkrete samtaler med to byer og har mange interesserte. Målet er å bruke de tekniske løsningene vi har utviklet til nye løsninger og fremtidige prosjekter, sier Norschau til Agderposten.

Havnesjef Rune Hvass er glad for at bassenget er på plass, til glede for badegjester. Men også glad for måten det hele har kommet i stand.

– Vi så at plastbåtindustrien vår var full av kompetanse, men uten oppdrag. Derfor brukte vi dette prosjektet, som også Innovasjon Norge støttet, for å skaffe oppdrag for fremtiden. Vi i Arendal havn skal stimulere industrien rundt oss, sier Hvass.

basseng2

Bassenget kom vannveien, som seg hør og bør.

basseng7

Bassenget klargjøres før det fylles med 325.000 liter vann.

basseng 6

Slik skal bassenget ligge i Arendal gjestehavn. Illustrasjon: Lite House


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This