facebook_pixel

Tema

Publisert den 2. juli 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

Mer enn Ironman

I Haugesund er et knippe vordende triatleter godt i gang mot sesongens store hovedmål.  

Haugesund har blitt landskjent på grunn av Ironman-konkurransen. Men byen har mer å by på enn eliteutøvere og supermosjonister.

”Jeg skal TRI” er et prosjekt som er sikter seg inn mot konkurransen Haugesund Triatlon i slutten av august. Så langt rapporteres gjengen å være i rute. Nylig deltok alle på sin første Open Water-trening.

– Det blir spennende å følge dem utover sommeren, fram mot målet i slutten av august. Nå trenes det løping, sykkel og svømming for fullt, og entusiasmen og innsatsen er på topp i hele gruppa, rapporterer Kurt Misje i Haugesund Triathlon Klubb.

– At disse flotte deltakerne stiller opp, gjør at vi håper enda flere tar utfordringen og tør å gjøre noe som ligger litt utenfor komfortsonen, sier Misje.

Fem personer er valgt ut. Tre av dem skal delta sammen på stafettlag, de to andre er individuelle deltakere. Begge disse skal delta på sprintdistansen.

Mara Jellama er opprinnelig fra Nederland. Hun jobber til daglig som bussjåfør.

– Hittil har det vært både verre og bedre enn jeg hadde trodd. Jeg synes fortsatt at det er vanskelig å komme meg til treningssenteret, men etter treninga føler jeg meg bedre, sier Jellama.

– Syklinga går bedre og bedre. Jeg er kanskje ikke rask, men jeg klarer å komme meg fram, sier 45-åringen, som i begynnelsen gruet seg mest til svømminga.

– Men det har vært enklere enn jeg hadde fryktet. 

Lene Müller har også gjort seg noen tanker om svømminga.

– Jeg hadde min første svømmetime nå på mandag. Det var mye armer og bein, og jeg glemmer å puste noen ganger, men her skal jeg finne roen til slutt og smyge meg igjennom vannskorpa til slutt, sier hun håpefullt.

– Jeg har et stykke å gå når det gjelder krål, men det er gøy, og litt skummelt, å prøve seg på noe helt nytt.

Christian Andersen har som mål å delta på Ironman 70.3 Haugesund en gang. Derfor vil helgas konkurranse bli fulgt med argusøyne.

– Det aller beste ved at jeg fikk være med på dette fantastiske tiltaket er å få se gleden i å trene både alene, men ikke minst i felleskap med andre, sier han.

– Alle sammen er vanvittig inkluderende, og de gjør det til en sann glede å møte opp på svømmetrening, treningssenter og alt annet som blir tilbudt. Det er definitivt noe jeg kommer fortsette med, sier Andersen.

haugesund sofagriser002

– Vi kan ikke få fullrost prosjektet godt nok, sier, Christian Andersen (t.v.), Mara Jellama, Lene Müller, Øyvind Munthe og Aina Naustvåg. 


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This