facebook_pixel

Tema

Publisert den 30. juni 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

Med triatlon på teltleir

I Arendal blir unge triatleter sendt på teltleir.  

Idrettsleiren ligger idyllisk til på Hove på Tromøya. I mer enn 50 år har den vært arrangert av Aust-Agder Idrettskrets. De siste årene har tilbudt triatlon som valgfri aktivitet.

Hovedinstruktør er Sondre Risdal Solheim. De siste dagene før Ironman Haugesund har han ladet opp sammen med 500 barn og unge.

– Om jeg er sliten? Dette er bare moro, sier Solheim.

– Men ja, man blir jo litt ør i hodet til tider. Det skal sies.

Siden søndag har det gått døgnet rundt på Hove leirsenter. Her ligger ungene i telt på natta, og på dagen veksler de mellom en rekke idretter. Riding, fotball, klatring, dans, brettseiling, kampsport og skyting. Bare for å nevne noe. Ja, også triatlon, da.

– Triatlon kom på programmet i fjor sommer, så dette er andre året vi har dette som et tilbud, forteller Solheim.

Leiren er lagt opp slik at alle barna må velge én hovedaktvitet. Podene til Solheim har alle valgt triatlon. Noen av dem har erfaring fra Hove Tri, andre er helt uten erfaring.

Én av dem som var med i fjor, er Sondre Furseth. I år er han tilbake. Han lot seg ikke skremme bort, selv om det ryktes at Solheim driver den unge flokken hardt.

– Vi måtte svømme i en halv time, selv om vannet var iskaldt, avslører de unge.

Tidligere denne uka besøkte de Tufte-parken i Arendal. Da var det helt naturlig å sykle dit.

– Og så har vi øvd på overgangen mellom sykkel og løp.

En vesentlig del av Idrettsleiren er å sove i telt. Det gjelder også Vendela Thorbjørnsen og Maja Marie Ottersland Andresen. De lot seg fotografere utenfor teltet, men å ta bilder inni teltet kom ikke på tale. Visstnok har det vært slurvet med indretjenesten.

– Noen sa at teltene våre så ut som gutte-telt.

idrettsleiren003

For Vendela Thorbjørnsen og Maja Marie Ottersland Andresen er idrettsleiren mye idrett, men også teltliv. 

idrettsleiren002

Takk for i år og high five! Instruktør Sondre Risdal Solheim applauderer de unge triatletene. Nå venter Ironman i Haugesund.

idrettstleiren001

Tommel opp for triatlon på teltleir, fra Sondre Furseth, Vendela Thorbjørnsen, Maja Marie Ottersland Andresen, Eilif Braadland Buset, Jonas Mouridsen, Karsten Opheim, Sondre Risdal Solheim og Mathilde Opheim. (Ana Christiansen og Vetle Spieler Nilsen var ikke tilstede da bildet ble tatt.)


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This