Race

Publisert den 16. juni 2016 | av Redaksjonen

0

Voldsomt varsko fra Vold

Lars Christian Vold viste under Challenge Billund-Herning at han mener alvor foran Norseman. 

Tekst: Kristian Horne Foto: Mari Vold

Bare et par helger er gått siden Norseman-veteran Lars Petter Stormo satte en støkk i konkurrentene etter Ironman Nice. Og Kjell Magnus Antonsen viste seg fram under Halvkællen Triatlon i Sarpsborg.

Nå melder Lars Christian Vold seg på for fullt! I helgen ble han nummer fem i proffklassen på fulldistansen, med tiden 8.34,33. Dermed ga han klar beskjed om at også han i høyeste grad er i rute!

Da Vold dro til Billund i Danmark, var det med en plan om å kjøre halvdistansen under årets Challenge Danmark. Planen endret seg imidlertid i løpet av uka.

– Da jeg først begynte å vurdere å kjøre Challenge Herning-Billund, var det fulldistansen jeg hadde i tankene. Men etter mye sykdom i våres, trodde jeg ikke at jeg skulle klare å komme i form til å kunne kjøre en tilfredsstillende fulldistanse allerede nå. I løpet av de siste seks ukene har jeg imidlertid hatt en formstigning som jeg sjeldent, kanskje aldri, har opplevd maken til.

Den rutinerte triatleten, med flere pallplasser i Norseman, er en av få nordmenn med profflisens. Dermed ble det et tøft felt han startet sammen med i innsjøen Fuglsang. Den gode følelsen ble imidlertid bekreftet og Vold kom inn fra svømmingen på rett over 50 minutter.

– Allerede på svømmingen fikk jeg de svarene jeg håpet på. Den gikk nesten perfekt. Det ble dannet en tetgruppe på fem stykker der jeg lå bakerst. Jeg følte tempoet var for rolig, men da jeg la meg utenfor dragsuget til de foran, merket jeg at det ville være bortkastede krefter å prøve å svømme fortere, sier Vold, og legger til:

– Å svømme i felt er omtrent akkurat det samme som å sykle i felt, bare enda mer uoversiktlig, så jeg fikk ikke med meg at de to første svømmerne dro litt i fra etter første vending. Jeg kom opp av vannet på 50 minutter og 50 sekunder, akkurat så fort som jeg hadde håpet på.

SAMSUNG CSC

Larc Christian Vold svømte på rett i overkant av 50 minutter i Challenge Billund-Herning. 

Med et godt utgangspunkt på starten av syklingen handlet det mye om å holde femteplassen gjennom det flate landskapet som var preget av mye vind.

– Syklingen gikk veldig bra. Jeg syklet relativt behagelig og kontrollert hele veien for å ha brukbare løpebein, men vinden var dessverre veldig lite samarbeidsvillig. Det var ikke noe annet å gjøre enn å krøke seg sammen og tråkke. Jeg skjønte at norsk rekord var utelukket under disse forholdene, men en god plassering var innenfor rekkevidde og jeg kjente meg supersprek, så jeg begynte ikke å lete etter unnskyldninger for å bryte, sier Vold og ler.

Proff eller ikke, Vold har mange av de samme utfordringene som de fleste mosjonister, og motivasjonen under så lange løp kan fort bli en utfordring. Heldigvis ble dette uproblematisk denne dagen, og han holdt femteplassen gjennom syklingen. Spenningen var imidlertid stor før den avgjørende løpe-etappen, men raske bein klarte å holde farten jevnt i 42,2 km.

– Løpingen gikk veldig bra. Jeg merket selvfølgelig vinden litt her og, men ikke mer enn at jeg la fra meg tempohjelmen i T2, smiler Vold.

– Med unntak av et dobesøk og litt magekramper hadde jeg en super løpeetappe. Løpingen endte på 3 timer og 3 minutter.

Med dette kunne Vold huke av sin første topp-plassering i proffklassen i et stort, internasjonalt stevne, men for sesongen 2016 har konkurransene så vidt startet. Etter et par rolige dager er det raskt i gang igjen med tevling for Vold.

– Selv om det er litt styr med konkurranser, er jo det den beste treningen man kan få, så jeg kommer til å kjøre Hvaler triatlon nå til helgen, så Kon-Tri neste helg, og til slutt IM Haugesund i starten av juli.

Over sommeren er det imidlertid Norseman som er det store målet for Vold, og han føler han har god kontroll på seg selv. Konkurransen blir stadig hardere i det anerkjente løpet, og årets startfelt blir et av de hardeste i løpets historie. Men hva er ambisjonene til Vold for Norseman, drøye halvannen måned før starten går i Eidfjord?

– Med tanke på en god prestasjon på Norseman, ligger jeg bedre i rute enn noen gang. Jeg er uten tvil i mye bedre form enn jeg har vært før. Med tanke på plassering er det mer uvisst, for enhver observant sjel har fått med seg at det er flere som er i god form, smiler Vold.

Det er ingen tvil om at det blir tett i årets oppgjør mellom Eidfjord og Gaustatoppen.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Løypa i Danmark var svært flat, men også eksponert for vind. Vold var til slutt åtte minutter bak den norske rekorden.  

Tags: , , , , , , , ,


Om forfatterenKommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This