Race

Publisert den 6. juni 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

Skremmeskudd foran Norseman

– Allan skal få brynt seg på Norseman i år, sier Kjell Magnus Antonsen etter at han vant Halvkællen Triatlon i Sarpsborg.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Heidi Gottfridson

Halvkællen er en ”halvdistanse” og var ment som et uformelt testprosjekt, med lav påmeldingsavgift og få deltakere. Men da ”halve” norgeseliten dukket opp på startstreken, ble konkurransen plutselig en ganske annen.

– Jepp, i dag fikk jeg bank, medgir Allan Hovda, som til slutt ble nummer to i konkurransen, med sluttiden fire timer og åtte minutter.

Hovda ledet fra start, og han var godt fornøyd med å presse 300 watt i dyp aerostilling da han ble passert av Kjell Magnus Antonsen.

– Han kom i et voldsomt tempo, og jeg var sjanseløs, sier Hovda.

I mål var han fire minutter bak Antonsen og det var han godt fornøyd med. Selv om resultatet vitner om at veien til hans tredje strake Norseman-seieren ikke vil være blant de letteste. Antonsen ble nemlig nummer seks under fjorårets Norseman, og han har åpenbart brukt vinteren godt.

– Og med Lars Petter Stormo sin 2:45 løping i Nice, blir det spennende på Norseman i år, medgir Hovda.

Antonsen tror at Hovda ikke skal ta noe for gitt foran konkurransen i august. Men han regner ikke seg selv blant de sterkeste utfordrerne.

– Jeg håper og tror Allan skal få brynt seg på Norseman i år, men ikke først og fremst av meg. Jeg sikter spesielt til Lars Petter Stormo, men selvsagt også til Lars Christian Vold og noen fra det store utland, sier Antonsen.

Han lover imidlertid å gjøre et godt forsøk på å yppe seg.

– Min styrke er sykkel, så målet må være å få en luke inn til T2, slik at Allan har noen å passere på løpeetappen.

halv008

Erik Guldhav (t.v.), Allan Hovda, Kjell Magnus Antonsen og Per Morten Ellingsen sørget for et svært raskt «testrun» i Sarpsborg søndag. 

De to kanonene stilte opp blant de 34 deltakerne på kort varsel, og de var begge i utgangspunktet innstilt på en rolig søndagstur i og rundt Tunevannet i Sarpsborg. Men sammen med Per Morten Ellingsen og Erik Guldhav ble det med ett et sterkt felt. Faktisk kom hele 11 av deltakerne i mål på under 5 timer.

– Bare bra dette, sier Hovda, som tok konkurransen i Sarpsborg med seg inn i oppkjøringen til Swissman om tre uker.

– 291 watt i snitt på 90 kilometer er ny personlig rekord for meg, så jeg er veldig fornøyd, sier Hovda, som bedyrer at han har mye trening i beina denne uka.

– Men det er ingen unnskyldning. Jeg tar capsen av meg i dag. Antonsen kjørte veldig godt.

Hovda og Antonsen skryter begge av arrangementet.

– Både løypa og arrangementet som helhet var flott. Det var lavterskel, og det er noe jeg er tilhenger av. Traseen likte jeg veldig godt! Og så er det uansett fint at det dukker opp flere halvlange konkurranser på Østlandet, sier Antonsen.

Rosen gjør ekstra godt for Thomas Andresen, som er primus motor og leder i arrangørklubben Fredrikstad Triatlon. Søndag var han dessuten både stevneleder og deltaker.

– Som arrangør og deltaker var jeg en smule stresset, men Halvkællen Triatlon har vært en liten drøm for meg å få arrangert, sier Andresen.

Noe stort stevne så han ikke for seg.

– Det var ment å være et lite ”testrun”, som et enkelt lavterskeltilbud. Vi hadde et lite hjørne på gressplenen ved Tunevannet, og det var helt perfekt for oss, sier Andresen.

– Og så var vi jo heldige med været, da.

– Så da blir det mer?

– Ja, det ser i hvert fall ut som om Halvkællen var en suksess og at det kan ha sin plass i den norske triatlonkalenderen.

halv007

Bare et testrun, sa du? Nei, det har jeg ikke fått med meg. 

halv002b

Fortsatt mannsdominert: Lise Borgen var eneste dame under Halvkællen Triatlon. 

halv003

Allan Hovda er fortsatt norsk mester i jubel.

halv001

Kjell Magnus Antonsen flørter med publikum og fotograf ved målgang. 

 

 

 

 

Tags: , , , , , , ,


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This