facebook_pixel

Race

Publisert den 6. juni 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

– Mange konkurrerer altfor lite

– Bedre trening enn konkurranser får man ikke, sier Lars Petter Stormo. I går brakte konkurransegleden ham til VM på Hawaii.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Privat

Bare uker etter at han vant Ironman 70.3 på Mallorca, står han igjen på toppen av podiet. I går vant Lars Petter Stormo aldersklassen sin i Ironman Nice i Frankrike. Det førte ham direkte til VM på Hawaii.

Stormo har alltid prioritert hard trening fremfor de rolige, lange mengdeturene. Han kjører flere intervalløkter i uka, men aller helst konkurrerer han.

– Man kan teste så mye som man vil, men det er det som står på en resultatliste som gjelder, sier Stormo.

Han er på ingen måte redd for at han skal bli ”utbrent”.

– Å konkurrere er så moro at det ikke er noe problem! Jeg rett og slett digger å konkurrere, så det er heller det at jeg ufrivillig må droppe en del konkurranser for å klare å toppe til de viktige, sier Stormo, som mener flere hadde hatt godt av å stille med startnummer oftere.

– Mange konkurrerer altfor lite. Bedre trening enn konkurranser får man ikke, sier han til 3atlet.

I går brakte konkurransegleden ham til topps i aldersklassen M35. Og med sluttiden 8 timer og 51 minutter ble han nummer 10 totalt blant de nærmere 3.000 deltakerne i Nice.

– Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen! Jeg er superfornøyd med plasseringen og ikke minst med at jeg fikk tredje beste løpetid totalt. Det er kult å slå en triatlet som Frederik Van Lierde (Lierde ble verdensmester i 2013, red. anm.) med 2 minutter og 34 sekunder på løpingen, sier Stormo.

Konkurransen startet imidlertid tøft med en del sjø. Ironman Nice har dessuten ett av de største startfeltene i triatlon-verden, og det var trangt om saligheten da startskuddet gikk.

– Det var mye folk og kamp om posisjonene, og så var det vanskelig navigering. Men jeg kom inn på 58 minutter, og det var jeg fornøyd med. Jeg er i det hele tatt fornøyd så lenge jeg kommer inn under timen, sier Stormo.

stormo2007

Lars Petter Stormo nært sagt ramlet inn i norsk triatlon da han debuterte på den lengste distansen med å vinne Norseman i 2007. 

Lars Petter Stormo har bakgrunn som syklist, og han er fortsatt habil på sykkelsetet. Men i Nice er traseen spesielt brutal, med en 20 kilometer lang stigning opp fra Middelhavet. I alt har konkurransen 2.000 høydemetre.

– Syklingen i Nice er tøff. Jeg startet nok litt hardt, men så klarte jeg å tilpasse tempoet bra etter hvert. Jeg hadde hele tiden løpingen i bakhodet, så derfor holdt jeg igjen en del underveis og kjørte kontrollert, sier Stormo.

Løpingen i Nice er paddeflat; rask, men også monoton. Den foregår langsmed den kjente strandpromenaden i byen, Promenade des Anglais. Stormo løp svært raskt og kom inn på 2 timer og 45 minutter, noe som må betegnes som en tid i høy internasjonal klasse.

– Løp ble veldig bra! Jeg hadde bestemt meg for å starte offensivt og se hvor lenge det holdt, sier Stormo.

– Jeg hadde trodd jeg skulle få det mer siste 10 kilometerne, men selv om siste 15 kilometerne var knallharde, så holdt det inn, sier Stormo.

Nå sikter han seg inn på Hawaii i oktober. På Mallorca i mai kvalifiserte han seg også til VM 70.3 i september, men han takket nei til denne plassen.

– Nei, det blir med turen til Hawaii. Så mye fri fra jobb har ikke, dessverre, sier Stormo, som arbeider som sivilingeniør innen bygg og konstruksjoner.

Hawaii-turen til høsten blir sammen med kona Trude Stormo, som også gjorde sine saker godt i Nice. Hun ble nummer seks i sin klasse.

 

Tags: , , , , , , , ,


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This