Race

Publisert den 23. mai 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

VM-klar i Barcelona

Gunhild Berntsen gikk helt til topp under Ironman Barcelona.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Arild Andresen og Hilde Tangen

Ironman Barcelona ble en førsteklasses debut for norske Gunhild Berntsen. Med seieren i Spania sikret hun seg VM-billett til Australia.

– Det var ikke til å tro, sier en lettere overrasket Berntsen etter seieren i aldersklassen 40-44.

Men premien levner ingen tvil. Og hun var ikke alene å lykkes. Berntsen fikk nemlig godt følge med to andre utøvere fra Team Smartfish. Kari Lingsom hadde en ”grei” gjennomkjøring og ble nummer tre i sin aldersklasse, 35 – 39. I tillegg ble Julie Flakne Andresen nummer fem i aldersklassen 25 – 29.

– Det var en flott laginnsats, men det var Gunhild som skal den største æren. Og ikke bare i dag. Hun har norsk rekord på 50 meter svøm hinderbane, fjerdeplass i VM i militær femkamp og har gjort de sykeste multisport-konkurranser du kan tenke deg. Dama er et råskinn, sier Kari Lingsom.

Råskinnet Berntsen er opprinnelig fra Alta, men hun har bygget rede i Lommedalen i Bærum. De siste årene har hun imidlertid vært mye utenlands. Nå bor hun på Sicilia, sammen med mannen som jobber i NATO. Tidligere bodde de to og et halvt år i Belgia.

– Før vi flyttet, jobbet jeg som lærer og trener ved NTG Ungdomsskole. I tillegg studerte jeg til topptrener ved NIH, med små babyer hjemme. Da trente jeg før dagen startet, rundt klokka fem, noen ganger trente jeg i lunsjpausen på jobb, og så ble det gjerne en økt etter at ungene var i seng. Det var litt hektisk, medgir hun.

I dag er familien annerledes, med mer ro rundt de daglige syslene. Det åpner også for at hun i større grad kan konsentrere seg om treningen.

– I dag har jeg mye bedre anledning til å trene. Jeg kan trene et par timer mens ungene er på skolen, og er de hjemme fra skolen og barnehagen, så er de nå så store at de kan se på iPad mens jeg løper på tredemølla eller på sykler på rulla, forteller hun.

Hun har alltid vært glad i å trene. I 11 år var hun på det norske landslaget i militær 5-kamp, men hun la satsingen på hyllen da hun fikk barn. Treningen har hun fortsatt med; den gjør henne tilfreds og full av mental energi. Og så lenge hun er opptatt av balansen, mener hun det ikke er vanskelig å finne tid til treningen.

barce002

Gunhild Berntsen kunne stolt heve trofeet etter seieren, og med det kvalifiserte hun seg også til VM i Australia i september. 

Et helt ubeskrevet blad i triatlon er hun slett ikke. Hun gjorde sine saker godt under EM i Geneve i fjor. På normaldistansen ble hun nummer fire i sin aldersklasse.

Gunhild Berntsen gjorde imidlertid sin første mellomdistanse for bare noen uker siden. Trapaniman 70.3 var en lokal italiensk konkurranse, og hun vant. Men bare det at hun kom til start, var en seier i seg selv. Hun kolliderte nemlig med en Fiat bare noen dager før konkurransen.

– Jeg var involvert i en ulykke bare helgen før, hvor jeg kolliderte med en bil da jeg var ute og syklet. Det gikk bra, men jeg var ganske forslått.

I Barcelona, tre uker senere, gjennomførte hun sin første Ironman-konkurranse. Det var en tøff konkurranse, med over 1300 høydemetre på syklinga, varmt i lufta, 15 grader i vannet, vind og mye bølger.

– Jeg synes 70.3 er en perfekt distanse for min del, så jeg har bestemt for å satse på det fremover, sier hun, og satser på NM langdistanse i Haugesund.

– Jeg slet lenge med å få godkjent lisensen min, og det var usikkert på om jeg ville kunne stille. Men nå er det hele på plass, og jeg gleder meg veldig. Så skal jeg se om jeg kan få til noen flere andre konkurranser i Norge i sommer, kanskje i Oslo og i Kristiansand, sier hun.

– Men høydepunktet blir garantert VM i Australia i september.

barca003

Mye vind og høye bølger; Julie Flakne Andresen var ikke alene om å få kjørt seg i bølgene. 

barca004

Løypa i Barcelona er tøff, med 1300 høydemetere. Gunhild Berntsen klarte imidlertid brasene. 

barca001

Sterk innsats av norske «senoritas» i Barcelona; Julie Flakne Andresen (t.v.), Gunhild Berntsen og Kari Lingsom. 

 

 

 

Tags: , , , , , , , ,


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This