facebook_pixel

Race

Publisert den 16. mai 2016 | av Jørgen Melau

0

Verdensrekord til Oftedal

Norseman-vinner Henrik Oftedal satte i dag ny verdensrekord – på Klosterskogen travbane. 

Gjengen i Skagerrak Sportsklubb er kjent for flere spenstige konkurranser, heriblant sagnomsuste Skagerrak Airport Triathlon som ble omtalt på selveste Slowtwitch.

Nå har de startet noe nytt. Et 24-timers MTB sykkelløp. På en travbane.

I helgen var Klosterskogen travbane et lite område spekket med utmattelse, energi, glede, latter, entusiasme og sykkelvennskap – i ett døgn.

Arrangørene gikk høyt ut og nærmest lovet verdensrekord på forhånd. Initiativtaker Paal Hårek Stranheim la både hundrelapper og lillefingeren sin i potten.

Den som fikk lovnaden lagt på skuldrene sine, var Henrik Oftedal, tidligere vinner av Norseman, med regjerende løyperekord. Og Oftedal skuffet ikke. Selv om han stod av den siste halvannen time, så ble det verdensrekord. Hele 640 kilometer ble tilbakelagt i form av 800 meters runder.

Og ja, det blir mange runder.

– Jeg skulle egentlig kjøre rolig fra start, og så skulle jeg kjøre tøffere etter hvert, sier Henrik Oftedal.

– Men det var mye morsommere å gjøre motsatt. Det ble lekent, med halvveis støting på konkurrentene, med god hjelp fra Ullensaker-gutta. Det gikk veldig fort i 12 timer, men så gikk det sakte gjennom natten og morgenen, fordi jeg frøys og holdt på å sovne på sykkelen. Totalt sett er jeg i det hele tatt godt fornøyd med gjennomføringen, selv om jeg kastet håndkle etter 23 timer, på grunn av feber, forteller Oftedal.

– Det var et lekent, uhøytidelig arrangement fylt opp av positive og hyggelige mennesker. Om jeg kommer igjen til neste år? Jeg glemmer fort, så helt sikkert sier Oftedal.

Vidvinkel1

Tidenes første 24 timers-MTB sykkelløp på Klosterskogen travbane foregikk i strålende sol. Skjønt, strengt tatt var det ikke strålende sol hele tiden. Konkurransen pågikk jo også flere timer på natten.

Et 60-talls deltagere syklet på grusdekket der vanligvis travhestene regjerer. At man i det hele tatt får mulighet til å sykle på en travbane, er helt enkelt genialt. Særdeles kompakt og sikkert, og fullstendig fritt for trafikk og andre forstyrrelser.

– Dette er et lettbent arrangement, sier Paal Hårek Stranheim, godt kjent fra Norseman.

– Utøverne er forberedt på å ta vare på seg selv. Det er kun et lite antall funksjonærer til stede, det er ingen service og matstasjon. Men det er god stemning og god plass til familie og venner, sier Stranheim.

På travbanen er det kun utøverne og idrettsgleden som er i fokus. Med gode fasiliteter, både for utøvere og publikum.

– Dette er kompakte leker, sier Stranheim.

– Løypa er helt trafikksikker. Det er flomlys når det er mørkt. Ingen kommer ikke til å sykle feil. Ingen vil føle seg alene. Familien til utøveren kan se alle hele tiden. Dette er en fest for sære langdistansemosjonister, laget av sære langdistansemosjonister, sier Stranheim.

MTB24SSK_13

MTB24SSK_22

MTB24SSK_12

MTB24SSK_9

MTB24SSK_5

MTB24SSK_4

 

Tags: , , , , , , , ,


Om forfatteren

Fast tilknyttet 3atlet.no, en svært habil fotograf og involvert i en rekke triatlon-konkurranser. Han er forsker av yrke og er opptatt av utøvernes sikkerhet.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This