facebook_pixel

Race

Publisert den 14. mai 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

Pallplass i Japan

Kristian Blummenfelt fyrte av et imponerende skremmeskudd foran OL. Under dagens verdenscup i Japan sikret han seg sin første pallplass på den olympiske distansen.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: Triathlon LIVE

Kristian Blummenfelt imponerte stort under World Triathlon Series i Japan. I Italia forrige helg vant han på sprint-distansen, men i Yokohama beviste bergenseren at han også mestrer den olympiske distansen.

Blummenfelt imponerte særlig på løpingen. Ut fra T2 la han seg på en andreplass sammen med spanske Mario Mola, med en fart på 18,8 km/t de første fem kilometerne, noe som fikk kommentatoren på Triathlon Live til å utbryte:

– This is either suicidal running by Blummenfelt or he is the next dude to look up to. He is really impressing.

Før han la til:

– Jeg har fulgt ham i to år, og han har alt, både guts og ferdigheter. Og dette er bare én uke etter han vant i Italia.

Blummenfelt har utvilsomt hatt en utrolig utvikling. I løpet av det siste året har han gjort en formidabel klatring på verdensrankingen.

Før dagens start i Yokohama var han på 23. plass på «The Olympic Qualifcation List». Og på ITU point list, som strekker seg over de 12 beste konkurransene over to år, var han før start ranket som nummer 17 i verden.

Men da Blummenfelt for alvor startet løpet mot OL i fjor, var han bare ranket som nummer 154 i verden. Med det utgangspunktet hadde han rett og slett ikke direkte plass på noen av konkurransene, i følge Norges Triatlonforbund.

Sportssjef Arild Tveiten tok imidlertid en sjanse og sendte 22-åringen til Australia og New Zealand i fjor. Det var disse konkurransene som gjorde at han kom inn på «The Olympic Qualifcation List», men i utgangspunktet var han altså ikke god nok til å starte.

Faktisk dro han den lange veien helt uten startplass. Men andre utøvere trakk seg fra startlisten, og Blummenfelt fikk sjansen til å delta. Og nå har han klatret helt til topps i verdenseliten. For to uker siden vant han europacupen i Madrid. Forrige helg vant han verdenscupen på Sardinia. Og under dagens verdenscup i Japan ble han altså nummer tre.

Dermed vil han utvilsomt klatre ytterligere på verdensrankingen.

I Japan i dag var det et sterkt felt som stilte til start. For selv om regjerende olympisk mester Alistair Brownlee eller den spanske verdensmesteren Javier Gomez ikke deltok, var World Triathlon Series i Yokohama absolutt siste mulighet for å kvalifisere seg til OL i Rio.

Siden Blummenfelt har sikret seg OL-plass allerede, handlet dagens konkurranse heller om å sikre seg ytterligere rankingpoeng, noe som igjen vil gi en bedre startposisjon på Copacabana i august.

Under dagens konkurranse var det tøffe forhold under svømmingen, med mye bølger, og Blummenfelt kom opp av vannet 23 sekunder bak amerikanske Ben Kanute. Men allerede på runde to (av ni) hadde bergenseren klatret seg helt opp i tet.

Og ut fra T2 la han seg i par med Mario Mola. Sørafrikanske Henri Schoeman lå på en tredjeplass, men han klarte ikke å følge duoen i tet, og han ble etter hvert innhentet av den store gruppen som kom jagende bak.

Ut på tredje runde fikk Blummenfelt problemer med farten til råsterke Mola. I løpet av 2,5 kilometer fikk spanjolen en luke til Blummenfelt på 10 sekunder. Men Blummenfelt hadde fortsatt en 15 sekunders luke til hovedgruppen som ble anført av Fernando Alarza, Pierre Le Corre og Crisanto Grajales.

På den fjerde og siste runden ble imidlertid meksikanske Grajales for sterk. Men Blummenfelt smilte da han krysset mållinjen som nummer tre, bare tre sekunder bak Grajales og 18 sekunder bak Mola.

– Blummenfelt gjorde et imponerende løp, uttalte ”Super-Mario” Mola like etter målgang.

Spanjolen måtte medgi at han var overrasket da han oppdaget at han hadde en nordmann like bak seg de første fem kilometerne.

Kristian Blummenfelt vart også overrasket. Mest fordi kroppen fungerte så godt som den gjorde.

– Jeg har hatt et tøft reiseprogram, med mye jetlag, så jeg er litt overrrasket selv. Men jeg har hatt en god form de siste par ukene, og beina i dag var gode etter Italia, sier Blummenfelt selv, som nå forbereder seg til EM i Lisboa i slutten av mai.

Kvinneklassen ble vunnet av amerikanske Gwen Jørgensen, som viste seg å være svært sterk. Løpingen ble avsluttet på formidable 32,15 minutter.

blujapan

Tags: , , , , , , ,


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This