Race

Publisert den 8. mai 2016 | av Fred Arthur Asdal

0

Blummenfelt klar for OL

– Det er helt utenkelig at han faller ut av listene nå, sier sportssjef Arild Tveiten etter at Kristian Blummenfelt vant dagens verdenscup i Italia.

Tekst: Fred Arthur Asdal Foto: NTF, ITU og Cagliari Tourismo

Verdenscupen i Cagliari på Sardinia var viktig for å sanke poeng til OL-kvalifiseringen. Med seier og 500 poeng ser sportssjef Arild Tveiten på uttaket 31. mai som en ren formalitet.

– Det er Olympiatoppen som tar ut de norske utøverne. Men med seier i verdenscupen er det helt umulig at han ikke blir tatt ut. Det er ikke noe å diskutere en gang, sier Tveiten.

Han er svært godt fornøyd med innsatsen i de knallharde løypene i Italia. Og igjen var det verdt å merke seg laginnsatsen. For Gustav Iden ble nemlig nummer fire, slik han også ble under europacupen i Madrid forrige helg. Jørgen Gundersen var også lenge med i teten på syklingen. I perioder var det tre norske utøvere som styrte feltet.

– Det var utrolig gøy, sier Kristian Blummenfelt på telefon til 3atlet, mens han sitter side om side med Gustav Iden i dopingkontrollen.

Nå ser han frem til å konurrere i Rio – som tidenes første norske OL-deltaker i triatlon.

Med dagens seier er det åpenbart at han heller ikke vil bli listefyll. Blummenfelt har ved flere anledninger vist seg å være en av de beste utøverne i internasjonal triatlon. Det var tilfellet også i dag, i den hardeste sykkelløypa i hele World Cup og World Triathlon Series. Det mener han selv bare var en fordel.

– Bakkene var knallharde, men vi klarte å markere oss, både oppover bakkene og nedover bakkene, sier Blummenfelt.

Han tror at ukene i høyden har vært verdifulle. Den siste tiden har nemlig det norske landslaget tilbrakt i Sierra Nevada i Spania.

– De siste ukene har vi kjørt mange tusen kilometere i bakker. Og det fikk vi betalt for i dag. Noe jeg selvfølgelig er veldig glad for. Det er alltid utrolig moro å prestere, særlig på dette nivået, sier Blummenfelt.

Det er Gustav Iden enig i. Han ble nummer fire i den knallharde løypa.

– Sykkelløypen passet meg perfekt. Det regnet mye i formiddag før konkurransen, det var 17 grader og bakkene var utrolig bratte. Det var akkurat som en sommerdag hjemme i Bergen dette her, sier Iden.

På forhånd hadde han håpet på topp 10.

– En fjerdeplass er langt over forventning, så dette er jeg selvfølgelig veldig godt fornøyd med.

Sportssjef Tveiten var på forhånd sikker på at løypa ville passe de norske utøverne godt. Han visste at gutta var i god form etter forrige helgs første- og fjerdeplass i europacupen i Madrid.

– Resultatene er et stort steg i riktig retning for en nasjon på vei opp mot et internasjonalt seniornivå. Og bare så det er sagt, nivået på verdenscupen er langt høyere enn europacupen, sier Tveiten.

Feltet som stilte til start i dagens sprintkonkurranse var knivskarpt. Nå er det nemlig under to uker igjen av kvalifiseringsperioden til OL og da kjempes det hardt om Rio-plassene. Siste sjanse er Yokohama i Japan neste helg. 15. mai lukkes vinduet. Mange topputøvere hadde derfor tatt turen til Italia for å sikre seg en plass på listen over de 55 beste på ITUs ranking.

– Konkurransen er beintøff, men vi visste at løyeprofilen ville passe de norske utøverne godt. Derfor hadde vi plukket ut denne konkurransen spesielt. Vi var overbevist om at vi ville kunne markere oss her, sier Tveiten, som på forhånd uttalte at han trodde på pallen for én utøver og topp ti for minst én til.

Det norske laget besto av Kristian Blummenfelt, Gustav Iden, Jørgen Gundersen og Casper Stornes. Med fire utøvere på startstreken i verdenscup i triatlon var dette en historisk dag for norsk triatlon. Stornes ble nummer 40, mens Gundersen måtte bryte på grunn av mageproblemer, bare en drøy kilometer før mål.

cagliari turismo

Kristian Blummenfelt kunne tillate seg noen high-fives på oppløpssiden, på vei inn mot seier i verdenscupen.

pallen italia

Med seier foran franskmennene Aurelien Raphael og Simon Viain sikret Kristian Blummenfelt seg 500 avgjørende poeng i OL-kvalifiseringen.

 

Tags: , , , , , , , , ,


Om forfatteren

MAMIL, firebarnsfar, forfatter, foredragsholder og arrangør. Jobber hardt og kontinuerlig for å holde sin indre sofagris i sjakk. Liker seg best på de lange distansene.Kommentarer er stengt.

Til toppen ↑
  • Siste innlegg

  • Instagram

  • Arkiv


Share This